4 personer
Ingredienser
1 gul lök 1/2 purjulök 2 stora morötter
2 fiskbuljongtärningar 1/2 flaska vitt vin 2 dl vatten 200 gram krossade tomater 1 msk tomatpuré 2 msk Thai fish sauce
1 tsk timjan 1 tsk svartpeppar 1 tsk cayennepeppar 1 dl kelda matlagningsgrädde 1 dl creme fraiche 1/2 pressad lime
400 gram torskfilé 2 dl skalade räkor Färsk persilja
Tillagning Hacka lök, purjolöken samt morötterna och fräs i olja. Tilsätt vin, vatten, buljong, krossade tomater, tomatpuré samt fish sauce och låt koka varsamt i 40 minuter.
Tillsätt timjan, svartpeppar, matl.grädde, creme fraiche samt den pressade limen och koka i 20 minuter.
Tärna fisken och koka i 2 minuter. Krydda och toppa med räkor och färsk persilja.
Voila! Klart :)
|
|