‘76

 

beman.se

 

 

4 personer

Ingredienser

1 gul lök
1/2 purjulök
2 stora morötter

2 fiskbuljongtärningar
1/2 flaska vitt vin
2 dl vatten
200 gram krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 msk Thai fish sauce

1 tsk timjan
1 tsk svartpeppar
1 tsk cayennepeppar
1 dl kelda matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1/2 pressad lime

400 gram torskfilé
2 dl skalade räkor
Färsk persilja

Tillagning
Hacka lök, purjolöken samt morötterna och fräs i olja. Tilsätt vin, vatten, buljong, krossade tomater, tomatpuré samt fish sauce och låt koka varsamt i 40 minuter.

Tillsätt timjan, svartpeppar, matl.grädde, creme fraiche samt den pressade limen och koka i 20 minuter.

Tärna fisken och koka i 2 minuter. Krydda och toppa med räkor och färsk persilja.

Voila! Klart :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÅTERGÅ